Het kunstwerk de LvV-award

De Lodewijk van Vliet Award is een wisseltrofee gemaakt door de Voorburgse glaskunstenaar Ming Hou Chen (Den Haag, 1947).

In het werk van Ming is eenvoud essentieel, hij speelt met spiegeleffecten, lichten en vrije vormen. Naast het bewerken van optisch glas en graveren gebruikt hij technieken als glasblazen en glasgieten waardoor zijn oeuvre een zeer veelzijdig karakter heeft van figuratief tot abstract.

(foto:Hilbert Krane, Parkweg 101, 2271AG Voorburg. hilbert@krane.nl+31(0)626536639)

De Lodewijk van Vliet Award is een glasobject met daarin een portret van Lodewijk van Vliet. Burgerparticipatie wordt vaak als iets abstracts gezien en hierdoor krijgt burgerparticipatie letterlijk een gezicht.

Het transparante materiaal is een verwijzing naar politieke transparantie die voorwaarde is voor succesvolle burgerparticipatie.