Lucht voor Leidschendam-Voorburg

De organisatie LV2 heeft zich aangemeld om een bijdrage te leveren aan de BurgerKrachtCentrale. Daar zijn we blij mee. Op de pagina Kennis delen vindt u specifieke informatie over de expertise die zij bieden én zoeken.
LV2 (spreek uit ‘’el vee twee”) is een club van betrokken inwoners van Leidschendam-Voorburg die, door inzicht te bieden in de luchtkwaliteit en de gezondheidseffecten daarvan, zich actief inzet voor gezonde lucht in de gemeente. LV2 meet, analyseert en gaat het gesprek aan.

Uitgangspunten voor de werkwijze  zijn:

  • Een onafhankelijke en goed geïnformeerde aanpak van meten en analyseren van luchtkwaliteit.
  • Een pro-actieve communicatie naar en met belanghebbenden.
  • Een constructieve en op kennis gebaseerde inbreng ten opzichte van beleidskwesties in de gemeente, provincie en rijk waar luchtkwaliteit een rol speelt of kan spelen.